Most parents carry babies on the left hip

De fleste forældre bærer babyer på venstre hofte

Hvor overraskende det end kan lyde, er det lige meget, om du er højre- eller venstrehåndet, og om du bærer baby i dine arme eller i en slynge - de fleste forældre vælger stadig venstre hofte !

Ret tidligt i min babywear-rejse lagde jeg mærke til, at jeg plejer at bære min baby på venstre side. Det havde bestemt noget at gøre med, at jeg ville have min højre hånd fri til at gøre, hvad jeg skulle, mens jeg holdt babyen (som at forberede frokost)...men selvom jeg ikke havde planer om at lave noget særligt, så valgte venstre hofte fremfor højre. Det var spændende for mig, for som højrehåndet ved jeg, at min højre arm er stærkere, så jeg teoretisk set kunne bære min datter på højre side i længere tid, når jeg ikke brugte sejlet. Men selvom jeg pressede mig selv for at holde hende på højre side, så landede hun efter et minut eller to på venstre hofte igen... :)

Det var først for nylig, at jeg fandt ud af, at der faktisk er en masse videnskabelige beviser for at understøtte dette fænomen (kaldet venstreside bias ), og det er tilsyneladende ret almindeligt for pattedyr! Ifølge undersøgelsen i Nature Ecology & Evolution ( se mere nedenfor ), er mennesker ikke den eneste art, der "fortrækker" venstre side. Forskningen viser, at pattedyrafkom normalt nærmer sig deres mødre fra venstre side (enten når de er bange eller bare går ved siden af ​​deres mor), og årsagen til det kan være på grund af den måde, hjernen udvikler sig på.

Pattedyrs hjerne er opdelt i symmetriske venstre og højre side, kaldet halvkugler. Hver halvkugle har ansvaret for den modsatte side af kroppen, så din højre hjerne styrer din venstre hånd og venstre hjerne styrer højre hånd. Hver side af hjernen modtager også sensoriske input fra den modsatte side af kroppen.

Den venstre hjernehalvdel, ofte kaldet den logiske side, er ansvarlig for den analytiske tænkning og håndterer fx læsning, skrivning og beregninger. Den højre hjerne er ansvarlig for social bearbejdning og beskæftiger sig med billeder mere end ord. Det styrer vores fantasi og følelsesmæssige intelligens såvel som følelser af kærlighed og binding .

Så når vi holder barnet på venstre side, sender sanseindgangen signaler direkte til højre side af hjernen, som kan genkende vores små børns ansigtsudtryk, følelser og behov bedre og hurtigere end den anden side. Når vi holder barnet på venstre side, er det også tættere på vores hjerteslag, hvilket kan hjælpe med at regulere temperaturen og holde dem i ro. Og intet er mere trøstende for babyen, end at lytte til hjerteslag, de er så fortrolige med fra dengang, de var i deres mors mave!

Videnskaben bag venstre side bias er logisk og fascinerende på samme tid, men selvfølgelig er der forældre, der foretrækker at bære baby på højre side eller ikke har en sidepræference. Lige så meget som jeg sætter pris på, hvordan vores hjerne og krop fungerer fantastisk sammen, har jeg et råd - hvis du kan lide at bære din baby på hoften, så sørg for at skifte side hver gang - din ryg og hofter vil takke dig. . :)

Forskningen nævnt i indlægget:

Karenina K, Giljov A, Ingram J, Rowntree VJ, Malashichev Y. Lateralisering af mor-spædbarn interaktioner i en bred vifte af pattedyrarter . Natur Økologi & Evolution . 2017;1(2):0030.